Labioplastie • Ce este Labioplastia ?
 • Aceasta este o interventie chirurgicala care imbunatateste aspectul labiilor mici, sau cutele externe ale tesuturilor din jurul zonei vulvare a vaginului. Procedura se efectuează fie pentru motive estetice sau functionale, în timp ce în unele cazuri, este o combinaţie a ambelor.

  Unele femei sunt nemultumite de felul in care arata si se simt, crezând că aceste pliuri sunt fie prea mari sau asimetrice în mod nejustificat şi prin urmare nu sunt estetice si creeaza o stare de rusinare fata de partenerii actuali sau potenţiali. Labioplastia corectează aceste “particularităţi”, deşi ele sunt de fapt destul de obişnuite si afectează un procent mare de femei.

  Motivele pentru care se apeleaza la labioplastie sunt multe, şi un chirurg bun va efectua operatia în cazul în care crede că va ajuta femeia atat emotional, cat si fiziologic, nu, pur şi simplu pentru că ea vrea un “design de vagin”. Motivele includ:
  Ranire a labiilor, în special după naştere
  Falduri vaginale considerate prea mari
  Labiile considerate a fi asimetrice
  Labiile considerate prea proeminente, uneori, în mod evident lipite atunci când o femeie se ridică
  Disconfort atunci când se practica sport, deoarece labile sunt prea mari sau groase
  Disconfort atunci când purtaţi haine strâmte, mai ales pantaloni, deoarece labiile sunt prea mari

 • Tehnica chirurgicala
 • Labioplastia remodeleaza structura externă a labiilor mici prin intervenţie chirurgicală. Tehnica traditionala implica taierea pielii in exces, apoi coaserea marginilor. Suna neplacut, dar functioneaza.

  Dr. Voicu, cu toate acestea, spune ca aceasta tehnica nu este de dorit, deoarece elimina culoarea originală şi conturul labiilor.
  Dr. Voicu a perfecţionat o tehnică pentru a va oferi regiunea genitala la care ati visat din totdeauna, şi vestea bună este că este o procedură relativ simplă, care aproape întotdeauna are rezultate favorabile.
  Vestea proastă este că labioplastia nu este ieftina şi cu siguranţă nu este nedureroasa, dar pentru mii de femei acesta operaţie simpla a remodelat nu numai organele lor genitale, dar, de asemenea, viata lor sexuala – si, de asemenea, a fost schimbat drastic modul in care se simt, oferindu- le cresterea increderii in sine şi îmbunătăţirea stimei de sine.
  Deci, el a dezvoltat o noua tehnica prin care taie părţile proeminente ale labiilor formă de V, apoi sutureaza împreună marginile superioare şi inferioare. Acest lucru, considera Dr. Voicu, este mai bun pentru că doar o mică linie de sutură este vizibilă. Operatia va dura aproximativ o oră şi se realizeaza cu anestezie locală. În unele cazuri, femeile decid să se efectueze si clitoroplastie în acelaşi timp, o procedură relativ simplă, care presupune efectuarea expunerii clitorisului pentru a-l face mai uşor de stimulat sexual.

 • Care sunt riscurile?
 • Ca orice tip de interventie chirurgicala, labioplastia prezintă riscuri specifice, cum ar fi hematom, infecţii şi cicatrici. Daca sunt urmate indicatiile medicului aceste riscuri scad foarte mult. Există, de asemenea, un risc foarte mic de sub sau supra corecţie. Toate aceste riscuri sunt corectabile cu rezultate foarte bune.

 • Despre recuperare
 • Labioplastia se face cu suturi resorbabile care se dizolva singure, şi, de obicei, cicatricile sunt suple şi foarte greu vizibile. În timp ce zona se va vindeca, labiile se umplu cu vase mici de sange si zona se poate poate simti umflata pentru un timp.

  Se recomandă să se evite contactul sexual pentru prima lună, deşi puteţi relua alte activităţi de zi cu zi dupa 3-4 zile.
  Puteţi avea disconfort pentru a merge la toaleta sau cand stati jos in primele zile postoperator şi va trebui sa va spalati cu atenţie de fiecare dată când mergeţi la toaletă până când totul a fost vindecat complet.

  Cand va hotarati pentru labioplastie, asiguraţi-vă că va adresati unui chirurg care are experienţă în domeniu.

  Informaţiile din articol nu sunt destinate să înlocuiască un consult medical la un chirurg plastician.

  Programeaza o consultatie.

  www.labioplastie.ro
 • Create Beauty

  Like Martin Grohs Has Done

  Learn More
  Buy Avada Now
 • Slice of Paradise

  by Nautilus in 2010

  Learn More
  Buy Avada Now